Aanmelden
Lidnummer:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

NIEUWSBRIEVEN (VOOR IEDEREEN)

AANDACHT, AANDACHT, HANDELSAGENTEN (ZELFSTANDIGE VERTEGENWOORDIGERS)

Wist u dat uw statuut van handelsagent wordt beschermd door een wetgeving die hoofdzakelijk dwingend is wat wil zeggen dat hiervan niet mag afgeweken worden (wel opgelet met internationale contracten)?

Lees het artikel

WAT KAN UW BEROEPSFEDERATIE VOOR U BETEKENEN?

Draag zorg voor uw tewerkstelling en hierdoor ook voor uw inkomen! Bekom zelfs meer dan wat u wordt toegekend.

Lees het artikel

CHRISTOPHE, BESTUURSLID, VERTELT

Ik heb vastgesteld dat de juristen van B.F.H. op een gelijkaardige manier tewerk gaan als ik wanneer ik aan het verkopen ben.

Lees het artikel

ONZE VOORZITTER VERTELT

Het is een feit: mijn beroep is mijn voornaamste bezigheid, uren spendeer ik eraan. Het is dan ook gemakkelijk dat ik mij alleen met de verkoop moet bezighouden en alle vragen of problemen m.b.t. mijn tewerkstelling gewoon kan voorleggen aan mijn beroepsfederatie.

Lees het artikel

BEOORDELING OP BASIS VAN DATA. WERKT DIT?

Waarom wordt zoveel geëvalueerd op grond van gegevens als aantal bezoeken, aantal gepresteerde uren, aantal verkopen, procentuele stijging zakencijfer enz.? Alles wordt becijferd, losgekoppeld van de realiteit die helemaal niet zo eenduidig is. Medewerkers worden gedemotiveerd. Aldus werkt het dikwijls averechts.

Lees het artikel

IS EEN RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING ZALIGMAKEND?

In Trends van 13 februari 2018 wordt nog eens benadrukt dat het aantal gerechtelijke procedures daalt. Daar zijn verschillende redenen voor. Maar dat rechtsprocedures de laatste jaren flink duurder zijn geworden, zal hierbij wellicht doorslaggevend zijn.

Lees het artikel

WIST U DAT...

Wist u dat een voorstel van overeenkomst uitgaande van de werkgever of opdrachtgever meestal alle mogelijke negatieve clausules bevat?

Lees het artikel

DAT DOEN WIJ

Bent u al aangesloten, maar maakt u nog niet echt gebruik van alle mogelijkheden binnen onze dienstverlening? Moet u zich nog aansluiten, maar vraagt u zich af wat wij voor u kunnen doen?

Lees het artikel

WAAROM BENT U ELDERS WEL SOLIDAIR?

Jarenlang zijn sommigen trouw bij een politiek syndicaat aangesloten, toch komen ze ineens bij ons terecht wanneer de nood het hoogst is. Dit is een situatie waarmee we des te meer geconfronteerd worden.

Lees het artikel

IK GA ZELF WEL ONDERHANDELEN

Als vertegenwoordiger, zowel bediende als zelfstandige, kan u onderhandelen met uw klanten. Dat spreekt voor zich. Betekent dit ook dat u kan onderhandelen met uw werkgever/opdrachtgever als er een discussie in de samenwerking rijst? We moeten vaststellen dat hier dikwijls problemen rijzen.

Lees het artikel

ALLES IS TERUG TE VINDEN OP HET INTERNET

Waarom nog advies inwinnen? Ik heb het antwoord op mijn vraag al teruggevonden op het internet. Wat blijkt? Hierdoor wordt meermaals in de fout gegaan. Hoe komt dit?

Lees het artikel

DOE-HET-ZELVERS KUNNEN OOK WAT HULP GEBRUIKEN

Uiteraard gaat het niet over klussers, maar over mensen die denken dat ze hun problemen met hun werkgever/opdrachtgever wel zelf kunnen oplossen. Dat lukt misschien nog voor de kleinere vraagstukken, maar u kan niet altijd zelf alle gevolgen inschatten en dat is normaal: u hebt niet de gespecialiseerde kennis en niet de ervaring.

Lees het artikel

MAG DE WERKGEVER EEN TRACKINGSYSTEEM IN DE FIRMAWAGEN PLAATSEN?

In welke gevallen mag uw werkgever een geolokalisatietoestel installeren in uw voertuig? Alleen voor gerechtvaardigde doeleinden mag de werkgever een lokalisatietoestel
installeren.

Lees het artikel

GEGEVENSVERWERKING VIA TRACKINGSYSTEEM

Moet de werkgever bij de privacycommissie aangifte doen van de gegevensverwerking?

Lees het artikel