Aanmelden
Lidnummer:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

GETUIGENISSEN

 

Nu mijn zaak met positief gevolg beëindigd is, wil ik het niet nalaten om ook u nog even te bedanken.

Van meet af was het voor u duidelijk waar mijn ex-werkgever naar toe wilde. Uw kordate houding heeft me er destijds van overtuigd om tegen hun wil in te gaan. Daar heb ik nu zeer veel voldoening van. Niet enkel door het financiële voordeel dat me te beurt valt maar vooral ook door het feit dat de Arbeidsrechtbank de laakbare praktijken van mijn ex-werkgever veroordeeld heeft.

Zeer tevreden zijnde om dit hoofdstuk definitief te kunnen afsluiten, wens ik jullie nog veel succes in de toekomst.

W. J.
Tongeren
April 2024

 
     
 

De manier waarop jullie mij tot op heden geholpen hebben op de momenten dat het ertoe deed kan niet anders dan hoogst professioneel genoemd worden.

Veel vertegenwoordigers denken dat ze het zelf wel zullen oplossen als er problemen komen met het bedrijf waarvoor ze werken, maar als ik zie hoe jullie mij en sommige collega's geholpen hebben kan ik niet anders dan zeggen: chapeau!

Jullie diepgaande kennis van de typische problemen van de handelsvertegenwoordiger is ongezien in vergelijking met andere vakbonden.

Nogmaals dank!

Dirk De Ryck
Lievegem
November 2022

 
     
 

De BFH heeft een belangrijke meerwaarde. Het is een efficiënt team dat steeds paraat staat met de juiste ondersteuning en informatie.

Cécile Vanderlinden
Overijse
Oktober 2022

 
     
 

De BFH heeft me al verschillende richtlijnen meegegeven en vraagt alert te blijven voor veranderingen in taken, de organisatie van het bedrijf enz. Ook werd ik uitgenodigd om indien nodig opnieuw contact op te nemen opdat mijn zaak op de voet zou kunnen gevolgd worden. Een voorbeeld: met de coronacrisis werd ik op tijdelijke werkloosheid gezet terwijl mijn afdeling perfect kon blijven draaien. Dit werd op aanraden van de BFH met de nodige argumentatie besproken in het bedrijf zodat ik wellicht terug op volledige tewerkstelling zal gezet worden. Dankzij het duwtje in de rug vanuit BFH heb ik mij durven te verweren.

R.V.
Vorselaar
Februari 2021

 
     
 

Slechts een paar keer in vele jaren van onze samenwerking heb ik informatie moeten opvragen. Hier toonden uw diensten zich telkenmale vlot bereikbaar en de communicatie verliep steeds vlekkeloos. Uw spontane voorstel om alle afrekeningen van mijn werkgever na te zien was eens te meer getuigend van professionaliteit.

De aanwezigheid van BFH in de achtergrond is voor mij al jaren een hele geruststelling, waarvoor dank. 

Nog een prettig eindejaar en een gezond 2021, voor het ganse team! 

Patrick Buyse
Menen
December 2020

 
     
 

Ik ben momenteel met brugpensioen. Ik sluit niet uit dat ik op mijn vijfenzestigste terug deeltijds een commerciële functie zou aanvaarden. Voorlopig hou ik het bij vrijwilligerswerk.

Via deze weg wil ik graag iedereen van de BFH danken voor de steun en hulp die ik kreeg gedurende de tientallen jaren dat ik lid was. De BFH is en blijft en echt vertrouwensadres voor iedere vertegenwoordiger. Ik vond het deugddoend om bij een federatie te zijn waar je steeds het antwoord kreeg “Wij gaan u helpen!”  En dat “helpen”, dat deed men ook!

Nogmaals dank voor uw tijd en aandacht.

Benny Lambrechts
Blankenberge
Januari 2018
 
     
 

Na meer dan 30 jaren commercieel actief te zijn in de medische industrie, directe verkoop en management, heb ik besloten deze een rug toe te keren, een tweetal brutale puur financiële acties van werkgevers zijn hier niet vreemd aan.

Voor het laatste deel van mijn loopbaan ga ik terug aan de slag als verpleegkundige.

Met spijt moet ik de BFH dan ook melden geen lid meer te zullen zijn vanaf 1 januari 2018.

Aangezien ik trouw lid ben van de BFH sinds oktober 1987 (30 jaar!), wil ik hierbij toch even opsommen wat deze specifieke organisatie doorheen mijn commerciële loopbaan voor mij betekend heeft (uit ervaring):

  • Geruststelling dat er een organisatie is waar je steeds met vragen terecht kan in moeilijke (overname bedrijf, ontslag) maar ook in goede dagen (bv jobswitch).
  • BFH is makkelijk en snel bereikbaar: telefonisch, mail, zitdagen of bezoek kantoor.
  • Organisatie die snel en correcte informatie aflevert en indien nodig zelf actie onderneemt (in mijn geval met succes). Regelmatige nieuwsbrief, nu alleen digitaal.
  • BFH is zeer gespecialiseerd en ervaren in de soms onduidelijke materie van commissielonen, ontslagvergoedingen commerciële functies enz....
  • BFH is bereid deze service verder te verschaffen ook als een lid evolueert naar een managementfunctie met commerciële verantwoordelijkheden.

Bedankt voor de jarenlange ruggensteun en ik wens jullie het beste voor de toekomst.

Met vriendelijke groeten,

Hans
December 2017

 
     
 

Ik wou u nog eens hartelijk bedanken voor uw raadgevingen.

Dankzij uw goede raad heb ik verschillende aanpassingen kunnen aanbrengen in het contractvoorstel van (…) en zijn wij, denk ik, tot een evenwichtig akkoord kunnen komen.

Ik heb eveneens mijn vertrek kunnen onderhandelen bij (…).

Begin volgend jaar start ik bij (…).

Met vriendelijke groeten,

Erwin De Deken,
oktober 2017

 
     
 

Na 23 jaar heb ik zelf ontslag genomen bij m'n werkgever na deskundig overleg met jullie raadgevers. Ik ben op een professionele manier ondersteund geweest inzake wetgeving en plichten/rechten. Dit alles in duidelijke taal en concrete antwoorden.

Oprechte dank voor jullie inzet en gedrevenheid.  

Met vriendelijke groet,

Guy De Beugher
Sint-Katelijne-Waver
april 2017

 
     
 

Jullie leveren fantastisch werk: snel, compleet, duidelijk en (vooral) in mensentaal!

Ik ben al lang een zeer tevreden lid van de federatie.

Ik dacht dat dit gewoon even mocht gezegd worden.

Nico Verbeeck,
november 2016

 
     
 

Ik was 22 jaar lid van BFH en ik blijf, ondanks ik nu zelf werkgever ben, achter jullie organisatie staan en raad elke vertegenwoordiger een lidmaatschap bij BFH aan.

Michel Albertz
juni 2016

 
     
 

(…) Ik heb bij iedere werkgever in mijn branche steeds de beste resultaten kunnen voorleggen en ben hierdoor veelvuldig gevraagd geweest door firma's. Men noemde mij tegelijkertijd een teamspeler én een einzelgänger omdat ik nooit ben afgestapt van mijn eigen werkmethodes. (…)

De twee keer dat het tot een rechtszaak is gekomen, heeft de BFH mij een uitstekende advocaat bezorgd. (…) Ik wist toen zeker dat ik de BFH nooit de rug zou toekeren. 

Ik ben echter luttele maanden verwijderd van mijn officiële pensioendatum en het is nu dan toch tijd om afscheid te nemen. Ik dank alle medewerkers van de BFH en in het bijzonder u, mevrouw Eyskens, alsook David Sas. Jullie zijn zeer competente adviseurs. (…)  

Ik wens jullie prettige feestdagen en een gelukkig 2016 en de vereniging een succesvolle toekomst!

Serge Sorber
Mortsel
december 2015

 
     
 

Bedankt voor uw snelle en duidelijke reactie. Daarom ben ik reeds 15 jaar tevreden lid van BFH. Heldere, snelle en efficiënte communicatie, nogmaals van harte dank.

Fijn weekend gewenst,

mvg,

Wim Duyck
juli 2015

 
     
 

Sinds september 2014 ben ik niet meer actief als handelsvertegenwoordiger. Ik heb nu een eigen zaak gestart. Het lijkt mij dan ook weinig opportuun om dit lidmaatschap te verlengen. 

Gelieve te noteren dat ik de stopzetting op geen enkel moment zou overwegen indien ik nog onder dit statuut zou werken: ik zal het iedereen aanraden.

Geert Daninck
Lochristi
Maart 2015

 
     
 

Ik wil hiermee nogmaals mijn dank overmaken aan BFH voor de perfecte begeleiding in een toch wel moeilijke periode en aan u persoonlijk een dikke merci toesturen voor uw vakkundige informatie, uw onbaatzuchtige inzet en prompte, heldere antwoorden op mijn talrijke vragen.  
Ik zal niet nalaten om, daar waar mogelijk is, in the field, de beroepsvereniging BFH te propageren als broodnodig voor elke collega vertegenwoordiger.

Lid zijn en blijven van BFH is nu eenmaal investeren in de toekomst!

Nogmaals dank en beleefde groeten.

Jos Theuwissen
Juli 2014

 
     
 

Ik ben al bijna 20 jaar lid van de BFH.

In 1995 heb ik enkele keren beroep gedaan op de federatie voor enkele disputen met mijn toenmalige werkgever, die dan ook dankzij de professionele raad van de BFH, onderling geregeld werden.

Begin 2013 heb ik na 17 jaar trouwe dienst besloten om mijn huidige werkgever te verlaten. Ik ben heel blij dat ik op dat moment kon rekenen op de steeds snelle en professionele raad van de BFH omtrent achterstallige vergoedingen, nieuwe contracten, de ontslagprocedure,... alle zaken waar je als gewone leek niet bij stilstaat of fout kan doen.

Het is nogmaals gebleken dat je de BFH niet enkel nodig hebt voor rechtszaken, maar dat zij je altijd bijstaan voor welke vraag dan ook ivm je plichten en je rechten op het werk.

Net zoals een autoverzekering verplicht is, zou een aansluiting van een vertegenwoordiger bij de BFH verplicht moeten worden !

Ik informeer mijn collega-vertegenwoordigers alleszins over het bestaan en hoe de Federatie mij geholpen heeft.  Voor de bijdrage die we betalen aan de BFH kan je in deze onzekere tijden het risico niet meer nemen zonder de gouden raad van deze mensen, en in mijn geval de heer Sas, waarvoor mijn dank.

Ik kan iedereen aanraden om lid te worden.  De bijdrage betaalt zich terug !

Johan Van Looy
Rotselaar
Maart 2014

 
     
 

Bij deze wil ik de federatie van harte bedanken voor de jarenlange steun.

Zelf ben ik nu twee jaar op pensioen en in de tientallen jaren dat ik lid was(ben) heb ik steeds op de federatie kunnen rekenen.

Vragen werden steeds beantwoord en in de drie rechtzaken werden met de grootste zorg mijn belangen verdedigd, waarvoor nogmaals mijn dank.

Ik kan (en zal) dan ook elke collega-vertegenwoordiger (of handelsagent) aanraden om aan te sluiten bij de BFH. Zeker jonge mensen hebben dit nodig. Ze kennen het klappen van de zweep niet of onvolledig en laten zich wel eens door hun werkgever in een hoekje drummen met voor hun haast telkens nadelige gevolgen. Eerst eventjes aankloppen bij de BFH zal heel wat verrassingen sparen.

Aan het hele team van BFH en de advokaten oprechte dank.

Groetjes,

Herman Van Vaerenbergh
Zele
December 2013

 
     
 

Ik ben reeds 22 jaar onafgebroken lid van de federatie en in die periode heb ik verschillende keren beroep op jullie diensten gedaan. Een simpele vraagstelling over dit of dat, hulp en controle bij nieuwe arbeidsovereenkomsten, laten checken of de uitbetalingen van commissies en premies, vakantiegelden, eindejaarspremies,... correct waren, raad vragen als er een contractaanpassingen door de werkgever gebeurde, enz. Steeds kreeg ik zeer snel reactie op mijn vragen met een extra woordje uitleg waar nodig. Prachtig, professioneel en geruststellend dat er zo’n federatie achter mij stond en nog steeds staat. (...)

Ik zie mijn jaarlijkse lidbijdrage als de betaling van een verzekeringspremie. (...)

Beste, bij deze wil ik u allen, en in het bijzonder u, David Sas, bedanken voor al wat jullie voor mij hebben gedaan. Een welgemeende merci. Jullie mogen er op rekenen dat ik nog vele jaren lid zal blijven van BFH en zelf vrijwillig andere verkopers/agenten verder zal trachten te overtuigen ook lid te worden van jullie onafhankelijke, professionele beroepsfederatie.

Tot later.

Met vriendelijke groeten.

Christophe Schoenmaeckers
Schilde
Augustus 2013

 
     
 

Aangezien ik, naar ik vermoed, een 25 jaar ongeveer lid geweest ben van jullie vereniging ,en er ook enkele keren beroep heb op gedaan, meestal op de zitdagen en jullie ook voor mij hebben bemiddeld, ben ik tot heden heel tevreden over de aangeboden diensten.

Ik dank jullie en wens aan elke medewerker een mooie toekomst,

Marc
Maart 2013

 
     
 

Ik wil jullie langs deze weg dan ook bedanken voor de steun en het juridisch advies waarvan ik altijd heb kunnen genieten. Ik wens jullie nog een vruchtbare toekomst en zal zoveel als mogelijk jullie diensten aanprijzen aan potentiële leden.

Vriendelijke groeten,

Eddy Neys
Wellen
Maart 2013

 
     
 

Ik ben erg tevreden met de uiterst professionele benadering, aanpak en advies van BFH die nodig waren om tot een correcte beëindiging van mijn arbeidsovereenkomst te komen met een Nederlands bedrijf met HQ in USA. Mevr. Eyskens stond steeds klaar met de juiste juridische insteek tot in de details. Ik ben dan ook erg erkentelijk voor de deskundigheid van BFH.

Bij deze kan ik elke handelsvertegenwoordiger sterk adviseren lid te worden van BFH.

Met de meeste hoogachting,

Stefaan Lowet,
Beringen
Januari 2013

 
     
 

De uitwinningsvergoeding is door de 4 Nederlandse firma's en de 2 Duitse firma's zonder enig probleem uitbetaald eind september 2012.
Bij deze wensen wij u van harte te danken voor uw zeer professionele aanpak en deskundige uitleg in deze zaak.

Meubelagentuur Roger Coussens,
Meulebeke

 
     
 

31 jaar lang heb ik trouw mijn lidgeld betaald en ben ik tevreden van de gekregen bijstand (als die nodig was).
Ik heb mijn opvolger aangeraden om ook lid van de BFH te worden.

Mark Logghe,
Blankenberge

 
     
 

Dank voor uw deskundig antwoord. Het verheugt mij dat ik bij iedere vraag die ik jullie gedurende mijn loopbaan heb toegestuurd telkens de gepaste professionele en gefundeerde uitleg krijg.

Johan Taets,
Bavikhove

 
     
 

Sedert 1981 ben ik zonder onderbreking lid van de federatie. Ik was in nood, jammer genoeg zoals zoveel collega's toen en nu! Met de professionele inzet van de BFH werd mijn verloren gewaande zaak gewonnen. Mijn besluit stond toen vast, deze mensen kunnen op mijn lidmaatschap rekenen tot het einde van mijn carrière.
Door allerlei omstandigheden zoals faling bedrijf, bedrijfsverhuis naar buitenland en nog meer is de federatie telkens met goed gevolg voor mij in de bres gesprongen. Daarvoor kan ik jullie niet genoeg dankbaar zijn. In naam van alle collega's, doe verder op de ingeslagen weg, ze hebben de BFH hard nodig!
Nu is de tijd aangebroken om op pensioen te gaan, sedert 1 februari is dit een feit, vandaar, met spijt in het hart, mijn opzegging van het lidmaatschap.

Met de meeste hoogachting,

Roland Devriese,
Brakel

 
     
 

Ik houd er sterk aan om U (in het bijzonder) en gans de Federatie te danken voor de belangrijke steun die ik mocht ontvangen tijdens mijn moeilijke periode. Dankzij uw tussenkomst is in oktober 2009 is een en ander vlekkeloos verlopen.  Ik heb dan ook, zoals toen beloofd, ondanks mijn zelfstandige activiteit mijn bijdrage trouw blijven betalen.

Ik zou zeggen, keep up the good work, en wie weet tot horens, met  oprechte dank,

Rob Vandistel

 
     
 

Ik wil de BFH hierbij bedanken voor de professionele en keurige behandeling van mijn dossier. Als vertegenwoordigers / verkopers hebben wij het bijzonder moeilijk in deze tijden van recessie. Meestal zijn wij de eerste slachtoffers van de zogenaamde 'reorganisaties' gaande van herschikking van lonen en commissies tot ontslag.

Het is dan ook geruststellend te weten dat er een organisatie bestaat zoals de B.F.H. waarop wij kunnen rekenen om ons in die situaties op zeer professionele wijze bij te staan, raad te geven, eventueel te procederen.

Ik zal niet nalaten om bij vrienden en collega's nogmaals aan te dringen om lid te worden.

Henri De Vrin,
Antwerpen

 
     
 

Mijn vraag was simpel en louter telefonisch gesteld. U hebt de moeite gedaan om een op maat gesneden antwoord klaar te maken en dit enkele dagen later naar mij toe sturen via mail. Geen standaard formuliertjes, maar een antwoord betreffende mijn situatie.
Hartelijk dank voor deze zéér uitvoerige informatie! Het zal me absoluut helpen om een correcte afspraak te maken met mijn werkgever.

Vriendelijke groeten,

M.B.,
Hoevenen