Aanmelden
Lidnummer:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

WAAROM BENT U ELDERS WEL SOLIDAIR?

 

Jarenlang zijn sommigen trouw bij een politiek syndicaat aangesloten, toch komen ze ineens bij ons terecht wanneer de nood het hoogst is. Dit is een situatie waarmee we des te meer geconfronteerd worden.

Ik ga niet gemakkelijk de bekwaamheid van collega’s in twijfel trekken en ik meen dat dat zelfs niet nodig is, want degenen die mij in paniek raadpleegden de laatste maanden, hadden dikwijls zelfs nog niet de juridische dienst van hun syndicaat gecontacteerd. Ze hadden daar jarenlang trouw lidgeld betaald, maar plots waren ze ervan overtuigd dat wij hen beter konden helpen nu ze geconfronteerd werden met een probleem waarmee hun vakbond volgens hen wellicht geen raad wist.

Toevallig waren ze ook iemand tegengekomen die hen over ons had gesproken en ja hoor, wij waren absoluut het best geplaatst om hun probleem op te lossen.

Uiteraard zijn we bereid om te helpen, maar vergeet niet dat ook wij bestaan op basis van lidgelden en dat er dus bepaalde regels gelden in het voordeel van trouwe leden. Bovendien is er voor nieuwe leden een wachttermijn van 6 maanden voorzien voor problemen die eigenlijk dadelijk een verregaande tussenkomt vergen of zelfs voor de rechtbank moeten worden beslecht. Wij geven wel al advies vanaf het ogenblik van aansluiting, maar dat volstaat niet altijd, zeker niet als u wacht tot het kalf verdronken is vooraleer u tot bij ons te komt.

Welke problemen hadden deze vertegenwoordigers? Een bloemlezing.

Help, mijn werkgever wil een trackingsysteem in  de firmawagen plaatsen!

Al jarenlang stapelen de problemen met mijn baas zich op en nu zie ik echt geen uitweg meer. Bij de vakbond hebben ze mij verteld dat ik dan maar zelf mijn ontslag moet geven.

Mijn werkgever wil plots dat ik uitgebreider rapporteer met een tablet dat hiertoe ter beschikking wordt gesteld, maar waarin overduidelijk een trackingsysteem zit omdat hij zelf toegeeft dat hij op mijn rapporten een real-time check zal toepassen.

Ik ben ontslagen. Wat nu? Heb ik nog recht op extra vergoedingen?

In mijn arbeidscontract staat een concurrentiebeding en ik wil naar een concurrent overstappen. Ze kunnen mij dit toch niet verbieden?

In 2016 behaalde ik een zakencijfer dat veel hoger lag dan in 2015, maar mijn werkgever weigert mijn bonus uit te betalen. Wat blijkt? Voor 2016 werd geen target op papier gezet.

Het zijn allemaal zaken die we samen met u kunnen bekijken. Sommige problemen hadden zelfs vermeden kunnen worden door ons tijdig te raadplegen, zoals door een voorstel van arbeidsovereenkomst aan te passen vooraleer het wordt ondertekend of dadelijk te reageren wanneer uw target  niet binnen de voorziene termijn wordt vastgelegd.

Moraal van het verhaal: wacht niet om u bij ons aan te sluiten. Doe het liever vandaag dan morgen!

 

Rachel EYSKENS