Terug naar uw ex-werkgever?

De nieuwe uitdaging lonkte, maar het draaide slecht uit.

Hoewel u het niet slecht had bij uw vorige werkgever, bent u toch van job veranderd omdat een nieuwe uitdaging aanlokkelijk was. Uiteindelijk valt het dik tegen of u wordt zelfs binnen het half jaar aan de deur gezet. Wat nu?

Opnieuw uitkijken naar een andere tewerkstelling.

Het is natuurlijk mogelijk dat u volledig inzet op het uitpluizen van vacatures. Misschien bestaan er nog genoeg mogelijkheden binnen de u bekende branche. Eventueel gaat u voor een ander product of waarom niet, het aanbieden van diensten.

Er bestaat ook de mogelijkheid om terug te keren naar uw vorige werkgever.

In Trends van 13 juni 2019 las ik dat steeds meer hr-professionals strategisch inzetten op de optie dat een werknemer die zijn ontslag geeft later in zijn loopbaan nog terugkeert. De ex-werknemer heeft intussen nieuwe ervaringen opgedaan, is gegroeid en komt sterker terug aan boord als een zogenaamde “boomerangmedewerker”. Uit cijfers van Acerta zou blijken dat in 2018 iets meer dan 5% van de afgesloten arbeidscontracten om een terugkeer naar een ex-werkgever ging.

Speel zelf de voordelen van een boomerang uit.

U kan aantonen dat u externe kennis en expertise binnenbrengt die u niet zou hebben verworven als u was gebleven. U kent het bedrijf al en kan dus dadelijk meedraaien. Voor de werkgever betekent dit dat hij niet de kosten moet maken van een lange aanwervingsprocedure, het loon moet betalen tijdens een inloopperiode waarin de nieuweling nog niet echt productief is en tenslotte de vergoedingen vermijdt bij eventuele beëindiging van de samenwerking als het alsnog niet zou lukken met de volstrekt nieuwe medewerker.

Voorwaarde

Bij het verlaten van uw ex-werkgever mag u niet de bruggen opgeblazen hebben door uw houding. U moet correct gewerkt hebben tot en met de laatste werkdag. Enkel op die manier zal u terug welkom zijn.

Het overwegen waard tijdens een zenmoment.

Nu het toch vakantieperiode is, kan u eens de voor-en nadelen op een rijtje zetten van een terugkeer naar een ex-werkgever. Het kan ook best een grappige oefening zijn. En wie weet?

 

Een prettige vakantie gewenst.